Verschillende factoren hebben invloed op het creëren van de ideale werkomstandigheden. Prettige verlichting is er daar een van. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat medewerkers minder snel vermoeide ogen krijgen. Of het nu gaat om een groot kantorencomplex of een klein bedrijfspand, de juiste verlichting zorgt voor een fijne werkplek en kan zelfs het concentratievermogen verhogen.

Een kantoor hoeft jou en je collega’s niet alleen te faciliteren om er te kunnen werken. Je moet er ook geïnspireerd worden. Je moet er mensen ontvangen. Klanten moeten ook een goede indruk van het bedrijf krijgen. De verlichting op kantoor kan, qua vorm en functie, zeer uiteen lopen. Er moeten keuzes gemaakt worden zoals; wil ik sfeer en indentiteit of wil ik functionaliteit en efficiëntie. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Ook kan het zijn dat je je product moet presenteren. Hier is ook specifieke verlichting voor nodig. Om een goed lichtplan te kunnen maken voor uw kantoor is het belangrijk om een goede indelingstekening te hebben. Hierin staat aangegeven wat de functies van de verschillende ruimtes zijn en bijvoorbeeld wat er qua installatie mogelijk is. Ook kleurgebruik is erg belangrijk bij het komen tot een goed plan. Hou er rekening meer dat donkere kleuren op de wanden, vloer of plafond zeer veel licht zullen absorberen. Hoewel dit de sfeer verhoogd kan het de efficiëntie van de verlichting verlagen.

Lichtberekening

Soms heb je bij het ontwikkelen van een kantoor te maken met eisen qua verlichting. Dan moeten er bepaalde lichtwaardes behaald worden op het werkblad of op de vloer van een verkeersruimte. Om aan die eisen te voldoen moet er, aan de hand van het lichtplan, een lichtberekening worden gemaakt. Studio NOON kan dit verzorgen. Deze eisen drukken soms wel vrijheid van een speels plan maar met creative aanvullingen komen we toch altijd tot een prachtig resultaat.