Een lichtplan voor de woonkamer zal een gezonde combinatie bevatten van functionele verlichting en sfeerlampen. Zo kan er een warme en gezellige omgeving worden gecreƫerd, waarbij er ook genoeg licht aanwezig is om dagelijkse werkzaamheden te kunnen verrichten. Functionele verlichting wordt hier vaak afgewisseld met echte eyecatchers die de look van het interieur versterken. Wanneer je een prachtig interieurontwerp tot uitvoering hebt gebracht met zorgvuldig gekozen kleuren en interessante texturen dan zal ik met de juiste accentverlichting ervoor zorgen dat dit alles goed tot zijn recht komt. Niet alleen is het belangrijk dat de het de behuizing van de verlichting (het armatuur) er mooi uit ziet. De specificaties van het licht dat eruit komt is vaak nog belangrijker.


Spots

Het beste resultaat met een lichtplan wordt behaald door het gebruik van spots. Spots worden het meest gebruikt als accentverlichting. Ze geven ergens aandacht aan. Denk maar een museum, een theater of een mooie boutique winkel. Ze maken allemaal gebruik van het het geconcentreerde licht om aandacht te geven aan dat ene kunstwerk, de acteur op het podium of de etalage in het straatbeeld. In je woonomgeving is dat ook wat de beleving van ruimte en je interieur naar een hoger niveau tilt. Het gebundelde licht van spots geeft een spannend contrast tussen licht en donker. Dat is wat het interessant maakt..
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden bij het gebruik van spots in je woonkamer. Om de juiste keuze te maken en het beste resultaat te behalen is het altijd aan te raden om een afspraak te maken met een lichtadviseur. Studio NOON kan kijken naar de mogelijkheden voor verlichting in jouw bestaande, of nog te realiseren woonkamer.

Bekijk hieronder de video van “Tetrix”. Een voorbeeld van een mooie inbouwspot van Modular Lighting.