In een hotel staat de beleving van de gasten centraal. Dit begint met de eerste indruk in de lobby en gaat verder wanneer de gasten zich door het hotel bewegen naar de hotelkamer, restaurant en sportschool. Het is van belang dat de juiste sfeer wordt neergezet en dat de verlichting het interieur versterkt. Elke ruimte is anders en daarom is maatwerk essentieel.


Een hotel is op meerdere momenten van de dag geopend. Bij die verschillende dagdelen horen verschillende functies van de ruimte en ook verschillende lichtbehoeften. Functionele verlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting zullen in een goed lichtplan allemaal terugkomen. Om te zorgen dat de juiste sfeer kan worden gecreëerd is het goed kunnen dimmen van alle verlichting heel belangrijk. Dit technische aspect van het lichtplan kan door Studio Noon ook volledig uitgewerkt worden.

Een hotel moet een eigen identiteit hebben. De ambiance (binnen) wordt voor een groot deel bepaald door het licht. Eigenlijk kunstlicht want als het buiten donker is hebben we alleen het kunstlicht over en dat is waar we zelf de sfeer mee kunnen maken.

Ook kan een vernieuwend lichtplan uw branding ondersteunen door gebruik van bepaalde vormen en kleuren. Bijvoorbeeld met een speciaal lichtornament op maat of armaturen die op een bepaalde manier worden toegepast of geïntegreerd worden in een barmeubel. Om de beste, of meest creatieve, verlichtingsoplossing te realiseren in een hotel is het voor de lichtarchitect belangrijk om zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken te zijn. In de conceptfase van het gehele interieurontwerp kan dan al een integratie ontstaan tussen interieur en licht of zelfs ruwbouw en licht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwkundige lichtkoven in wanden of plafonds.