Licht is een echte sfeermaker, dat is duidelijk. En waar is dat nu nog meer van belang dan in de horeca? Er moet een gezellige plek worden gecreëerd waar mensen graag vertoeven en nog een extra drankje of hapje pakken. Horeca moet ook uitpakken met interieur en verlichting want de gast is opzoek naar een beleving en wil geïnspireerd worden.


Een hotel, restaurant of cafe kan op meerdere momenten van de dag geopend zijn. Bij die verschillende dagdelen horen verschillende functies van de ruimte en ook verschillende lichtbehoeften. Functionele verlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting zullen in een goed lichtplan allemaal terugkomen. Om te zorgen dat de juiste sfeer kan worden gecreëerd is het goed kunnen dimmen van alle verlichting heel belangrijk. Dit technische aspect van het lichtplan kan door Studio Noon ook volledig uitgewerkt worden.

Een horecagelegenheid moet een eigen identiteit hebben. De ambiance (binnen) wordt voor een groot deel bepaald door het licht. Eigenlijk kunstlicht want als het buiten donker is hebben we alleen het kunstlicht over en dat is waar we zelf de sfeer mee kunnen maken.

Ook kan een vernieuwend lichtplan uw branding ondersteunen door gebruik van bepaalde vormen en kleuren. Bijvoorbeeld met een speciaal lichtornament op maat of armaturen die op een bepaalde manier worden toegepast of geïntegreerd worden in een barmeubel. Om de beste, of meest creatieve, verlichtingsoplossing te realiseren in een hotel, restaurant of cafe is het voor de lichtarchitect belangrijk om zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken te zijn. In de conceptfase van het gehele interieurontwerp kan dan al een integratie ontstaan tussen interieur en licht of zelfs ruwbouw en licht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwkundige lichtkoven in wanden of plafonds.